Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar
MALZEMELER:
2 orta boy patates
2 havuç
1 kase bezelye
1 adet iri soğan
1/2 demet dereotu
1/2 limon suyu
9 adet orta boy enginar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 adet kesme şeker
HAZIRLANIŞI:
*Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
*Küp doğranmış patates,havuç ve bezelye eklenir
*Enginarlar üzerine yerleştirilir ve tuz,kesme şeker enginarlar ile eşit seviyede su eklenir
*Önce hızlı ateşte kaynamadan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir
*Enginar çanakları servis tabağına alınır ve garnitür karışım içlerine eşit miktarda paylaştırılır
*Tenceredeki yemek sosu üzerine gezdirilerek dereotu ile süslenerek servis edilir
                  
Bu Yazıyı Paylaşmak İster Misiniz? :)Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
destek@ebubekirakyol.com.tr'

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>